“Verder zonder grenzen”

Een referentie in blogvorm. Ontvangen van een cliënte.

Een stoer politiewijf

Daar stond ik dan; een stoer politiewijf die tegen haar grenzen aan gelopen was. Op het moment dat ik letterlijk op testbeeld ging besefte ik dat. Ik wist ineens niet meer waar ik het zoeken moest. Door mijn werk verloor ik geleidelijk mijn partner aan de spoken in mijn hoofd die keer op keer opdoemden gedurende de dag en ook ’s nachts. Ik bokste jaren (onbewust) aan tegen een machocultuur en wist soms van voren niet meer dat ik van achteren leefde. Ik sprak mezelf toe, omdat ik worstelde om daar mee om te gaan, met gedachten als:

  • “Hoe moet ik daar mee om gaan?
  • “Ik ga toch niet uitvallen?” 
  • “Nee joh; je weet toch waar je voor gekozen hebt?” en 
  • “de vooroordelen over vrouwen bij de politie; die zijn toch niet op mij van toepassing?”
  • “Vooruit, niet zeiken en vooral niet kwetsbaar zijn”

Ik zocht hulp

Natuurlijk; ik wist dat politiewerk heftig kon zijn toen ik aan mijn carrière begon. Maar zo erg? Mijn – al zeg ik het zelf –  stoere karakter had me gebracht tot waar ik nu stond en ik moest aan mezelf toegeven dat het niet meer (alleen) ging. En zocht hulp.

De reguliere zorg haakte af

De reguliere zorg haakte af vanwege de heftige verhalen. Hulpverleners hadden een houding van: “Wat erg voor je”. Ik had daar helemaal niets mee.  Maar er moest toch een mogelijkheid zijn om dit op een andere, doeltreffende manier te doorbreken?

Een coach en aanpak die mij aansprak

Ik kwam met Jaap in contact en had met hem gelijk een klik. Jaap had als ex-politieagent aan een half woord van mij genoeg om te begrijpen wat ik bedoelde. Vanwege zijn executieve achtergrond voelde hij aan wat ik voelde, zowel op straat, maar ook in de organisatie. Hij snapt de cultuur. Hij spreekt mijn taal. Dat was zo! belangrijk. Jaap is een coach die warm en sociaal is zonder je te verliezen. Hij is oprecht en verstaat zijn vak. De type coach die niet op zijn klok kijkt tijdens de afspraken die ik met hem had, goed doorvraagt en echt wil weten wat jij ziet! Ik gun elke politievrouw en -man een coach als Jaap. De vooruitstrevende aanpak waarmee Jaap me heeft geholpen – en waarbij ik toch zelf de regie in handen had –  sprak me gelijk aan. No-nonsense, concreet, snel, doeltreffend met als resultaat een blijvende oplossing voor de chaos in mijn hoofd. Geweldig!

De aanpak heeft als doel om bewustwording te vergroten van de oorzaken van saboterende gedragspatronen en gezondheidsproblemen. Daarnaast draagt de aanpak bij aan verandering in denken, doen en vooral vitaliteit. Samenvattend en vrij vertaald is het een vooruitstrevende aanpak gericht op mentale gelijkgerichtheid. Het staat bekend onder de naam Progressive Mental Alignment® en is de ‘missing link’ die bestaande therapieën , trainings- en coachingtechnieken versterkt om duurzame resultaten te behalen. De basis van deze aanpak wordt gevormd door recente neurowetenschappelijke inzichten en -ontdekkingen over de werking van het (onderbewuste) brein.

Een kado voor het leven

Ik werd me bewust van mijn ‘triggers’ en wat de reden was van mijn gedrag, mijn emoties en van mijn reacties. Maar ook wat er de reden van is geweest dat ik door m’n hoeven ben gegaan, de dingen in de praktijk mij al die jaren zo uit balans hebben gebracht en vooral hoe ik dit nu en in de toekomst – zelf – blijvend kan beïnvloeden.

Werkzaam in een hoogrisico beroep?

Werk jij in een zgn. hoogrisico beroep? Ga een keer naar Jaap en je snapt dat dat waar je weerstand tegen hebt te maken heeft met alles in jou wat aandacht verdient.

Mijn advies

Ik kan iedere politieman of -vrouw die tegen zijn of haar beperkingen aan loopt deze coach en baanbrekende aanpak adviseren. Gewoon; omdat het werkt!  

Jaap; bedankt!

H.T. te B.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *